fredag 30. juli 2010

Liten potetoppdatering

I fjor reiste på ferie med grønn potetåker bak oss og kom heim til brune blader. Det var i månedskiftet juli/august. I år har også tørråta kommet tidlig, men føst på sortene Blå Kongo, Blåjummur og Kong Edvard. Disse har på Henrik 8's vis fått kappet av hodet og står nå igjen med korte stunper over jorda. Ser at jeg må ta noen av Pimpernellgrasa også, men foreløpig ser det ganske greit ut.

I tillegg til tørråte er det endel skurv som kan ha kommet av at det har vert tørt helt for 2.3 uker siden. Blå kongo er desidert den sorten som er mest motagelig for alt mulig og selv om vi har kuttet endel tilbake på sorten i år blir det enda mindre til neste år. Den er jo morsom da med sine blå knoller og siden vi flytter til høgereliggende strøk så kan det hende at den klarer seg bedre der. Tørråta skal vissnok ikke krabbe langt til fjells.

De få grasa jeg har høstet har skjult gaske javne poteter. Ikke spesielt store,men heilt greie matpoteter.

Bloggen har forøverig ikke blitt oppdatert på en stund da det er mykje å ordne med flytting og salg av hus. Å ha en forholdsvis stor kjøkkenhage er i den sammenheng ikke noe lurt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar